Hazine taşınmazını satın alma fırsatı

AK Parti Grubu, çevre ve şehircilik alanında bir dizi uygulama değişikliği için 28 maddelik yasa teklifi hazırladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hazine taşınmazını satın alma fırsatı

TBMM Başkanlığına dün sunulan teklife göre, ev, arsa, tarla satışı için tarafların aynı kentlerde olması gerekmeyecek. Vatandaşlar farklı tapu müdürlüklerinde veya yurtdışında olsalar bile ev, arsa, tarla gibi gayrimenkul alım satımlarını yapabilecek. Teklifte imar barışından faydalanan vatandaşlarların alım da yapabileceği belirtiliyor. Devletin arazisine villa, alışveriş merkezi, fabrika gibi yapı yaparak imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alanlara satış için fırsat sunuluyor. Buna göre yapı kayıt belgesi alınan Hazine taşınmazını satın almak isteyenlere 31 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru süresi tanınıyor.

HACİZ YAPILAMAYACAK

Teklife göre kentsel dönüşümde hak sahipleri, sözleşme gereği taşınmazlarını müteahhide devretmek zorunda kalıyor. Ancak müteahhitlerin üçüncü kişilere olan borçları nedeniyle bu konutlara haciz ve tedbir uygulanabiliyor. Yasa teklifiyle bu kişilerin taşınmazlarının müteahhit borcu nedeniyle haczedilemeyeceği ve bunlar üzerinde tedbir konulamayacağı hükmü getiriliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER