için kaldı

Artan fiyata prim desteği

Ulusal Süt Konseyi artan maliyetlerden ötürü çiğ sütün fiyatını 4 lira 70 kuruştan 5 lira 70 kuruşa çıkarırken, Tarım ve Orman Bakanlığı hem tüketicilerin artan fiyattan daha az etkilenmesini sağlayacak hem de üreticileri destekleyecek bir adım attı. Alınan kararla, çiğ süt destekleme prim miktarı 20 kuruştan 1 liraya yükseltildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Artan fiyata prim desteği

Artan maliyetler süt üretimindeki baskıyı arttırdı. Ulusal Süt Konseyi (USK) olağanüstü toplantı sonrası çiğ süt fiyatlarını revize ederken, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan da üreticileri destekleyecek bir adım geldi. USK gerçekleştirdiği toplantı kapsamında, 4 lira 70 kuruş olan çiğ süt tavsiye satış fiyatını 1 lira (yüzde 21) arttırarak 5 lira 70 kuruş olarak açıkladı. USK’dan yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere 29.11.2021 tarihinde 8 Aralık 2021’den itibaren geçerli olmak üzere kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı 4.70 TL/litre olarak belirlenmişti. Çiğ süt üretim maliyetinde yaşanan artış sebebiyle Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını belirlemek üzere 18.03.2022 tarihinde toplanmıştır.

5.70 LİRA OLDU

31 Ocak 2018 tarih ve 30318 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Çiğ Sütün Sözleşmeli Usulde Alım Satımına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri kapsamda Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesinin görüşü doğrultusunda; 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren Nisan ayı sonuna kadar soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı (çiğ süt destek primi hariç) 5.70 TL/Litre olarak oy çokluğu ile belirlenmiştir. Nisan ayı sonu itibarıyla piyasa şartlarına göre tekrar değerlendirme yapılacaktır” denildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER