için kaldı

‘Yeni Fikirtepe’de inşaat başladı

İstanbul’un pilot kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe’de, yarım kalan projelerde inşaat çalışmaları başladı. Mağduriyetleri gidermek için devreye giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Yeni Fikirtepe’ için ilk kazmayı vurdu. Yeni projelerde yeşil alan miktarı da yüzde 70 arttırıldı. Bakanlık iştiraki Emlak Konut GYO eliyle yapılan konutlar etaplar halinde 4 yılda hak sahiplerine teslim edilecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Yeni Fikirtepe’de inşaat başladı

İSTANBUL’da kentsel dönüşümün en zor ilerlediği bölge olarak bilinen Fikirtepe’de sorunlar çözüldü, projelerde çalışmalar başladı. Bazı müteahhitlerin inşaatları yarım bırakması ile binlerce ailenin mağdur olduğu bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girmiş, Bakan Murat Kurum “Projeleri biz tamamlayacağız” demişti. İşte bu projelerde bakanlık iştiraki Emlak Konut GYO eliyle ilk kazma vuruldu.

8 MİLYAR TL YATIRIM

60 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren, 8 milyar lira değerindeki ‘Yeni Fikirtepe’ projesinde ihale sürecini Emlak Konut GYO yürütüyor. Bölgede ihalesi tamamlanan ve ruhsatı alınan alanlarda inşaat çalışmaları başladı. ‘Yeni Fikirtepe’ projesinde konutların hak sahiplerine etaplar haline 4 yılda teslim edileceği açıklandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER