için kaldı

Milli Savunma Bakanı Akar, yeni askerlik sistemini değerlendirdi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemine ilişkin, "Bu sistem şimdi gayet güzel yürüyor. Beklenenleri karşıladığını söyleyebilirim. Vatandaşlarımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Milli Savunma Bakanı Akar, yeni askerlik sistemini değerlendirdi

Bakan Akar, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masasında yeni askerlik sistemi ile kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akar, askere alma sisteminin 1927'de çıkarılan kanuna göre yapıldığını, bu kanunun bütünlüğünü kaybetmesi nedeniyle 26 Haziran'da yeniden düzenlendiğini söyledi.

Kanun hazırlanırken ilgili bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarla görüşülerek düzenlemenin bir bütün halinde olmasına gayret gösterdiklerini belirten Akar, yeni askerlik sisteminde temel kriterlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacının aksaksız ve eksiksiz bir şekilde karşılanması ile gençlerin kişisel gelişimlerine, eğitimlerine, mesleki hayatlarına zarar verilmemesi olduğunu vurguladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER