Dinç ve Özmen, FETÖ'nün 'A5' kategorisinde yer alıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmayı; FETÖ'nün talimatlarıyla müdahale ederek yönlendirdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan isimlerden dönemin Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan Dinç ile Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in örgüte bağlılık kategorisinde 'FETÖ'ye bağlı en üst seviye olan 'A5' kategorisinde yer aldıkları ortaya çıktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dinç ve Özmen, FETÖ'nün 'A5' kategorisinde yer alıyor

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 17 kişi hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütüne yardım etme, silahlı terör örgütü adına suç işleme, zincirleme şekilde yalan tanıklık ve suç uydurma, iftira, suçu ve suçluyu övme, yalan tanıklık, kişinin ölümünden yararlanarak hırsızlık' suçlarından, Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın iddianamesinde şüphelilerin Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma sırasında FETÖ lideri Fetullah Gülen'in ve örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda soruşturmaya müdahale ederek örgütün amaçları doğrultusunda yönlendirmede bulunarak yardım etikleri öne sürülüyor.

"YÜKSEK YERLERDE ELEMANLARIM VAR"

Şüphelilerden en dikkat çeken 2 isim ise Yazıcıoğlu'nun sağ bulunduğu bilgi notunu hazırlayarak çevre illere gönderen dönemin Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen ile bu notu dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye ileten Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan Dinç. 96 sayfalık iddianamenin 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün olaya ilişkin ilk müdahalesi olarak helikopter enkazına ulaşıldığı Yazıcıoğlu'nun sağ bulunduğuna dair asılsız bilgi notu' bölümünde Dursun Özmen'in bilgi notunda neler olduğu ve bu nota tepki gösteren personele olan tepkisi yer alıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER