için kaldı

Taliban, hamile bir polis memurunu öldürmekle suçlanıyor

BBC'ye konuşan görgü tanıkları, Afganistan'da Taliban militanlarının hamile bir polis memurunu silahla vurarak öldürdüğünü aktardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Taliban, hamile bir polis memurunu öldürmekle suçlanıyor

Yerel basında ismi Banu Negar olarak geçen kadın polisin, Ghor vilayetinin merkezi olan Firuz Koh kentindeki evinde akrabalarının önünde öldürüldüğü bildirildi.

Taliban'dan BBC'ye yapılan açıklamada Negar'ın ölümüyle ilgilerinin olmadığı iddia edilerek, olayın soruşturulduğu söylendi. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, "Olayla ilgili bilgimiz var, inceleme sürüyor" diyerek, Taliban'ın Negar'ı öldürmediğini teyit edebildiklerini savundu.

Mücahid, Taliban'ın geçmiş yönetimle çalışan kişileri affettiğini ekleyerek, Negar'ın ölümünü "kişisel husumet ya da başka bir konu" olarak niteledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER