için kaldı

Bakan Çavuşoğlu acı haberi duyurdu '437 vatandaşımız vefat etti'

Corona virüs salgını nedeniyle yurt dışından tahliyeler ile ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yurt dışında virüsten 437 vatandaşımız vefat etti" dedi. Bakan Çavuşoğlu, "103 ülkeden 65 bin vatandaşımızı getirdik" ifadelerini kullandı.

VATAN VATAN
Bakan Çavuşoğlu acı haberi duyurdu '437 vatandaşımız vefat etti'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu corona virüs salgını nedeniyle yurt dışından tahliyeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kovid-19 salgını nedeniyle yurtdışında şu ana kadar 473 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi.   Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;   Sağlık sistemimizin ne kadar güçlü olduğu görüldü.   Yardım isteyen vatandaşlarımıza çok hızlı dönüş yaptık.   Şimdiye kadar 103 ülkeden 65 binden fazla vatandaşımızı getirdik. Önümüzdeki günlerde yine vatandaşlarımızı getirmeye devam edeceğiz. Dönmek isteyen vatandaşlarımızın sayısı arttı.   (Yurt dışında) Maalesef 473 vatandaşımız hayatını kaybetti. Cenazelerin büyük bölümünü Türkiye'ye getirdik.   Birçok ülkenin yapamadığı operasyonlar yaptık.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER