Erdoğan’dan Kabaş’a tazminat davası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile programın yayınlandığı TV kanalının bağlı olduğu şirket adına Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Sakar hakkında 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan’dan Kabaş’a tazminat davası

Mahkeme, Kabaş ve Sakar’ın sosyal ve ekonomik durumunun araştırılması için emniyete yazı yazılmasına karar verdi. Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafından İstanbul Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen dilekçede özetle şöyle denildi:

“Davalı (Sedef Kabaş) TV programında kullanmış olduğu ifadelerle müvekkilim Tayyip Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırı kastıyla şeref, haysiyet ve onuruna yönelik fevkalade ağır hakaret, saldırı ve iftirada bulunmuştur. Fırat Sakar da Basın Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince hukuki olarak sorumludur. İfade özgürlüğü, kanunlarla teminat altına alınmış olsa da müvekkilimin kişilik hakkını zedeleyen ifadelerle basın özgürlüğünün sınırları aşılmaktadır.” 

CEM KARACA PAYLAŞIMI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER