için kaldı

Zehirli guatr en çok kadınları vuruyor

Bağışıklık sisteminin kendi tiroit dokusunu yabancı bir doku olarak algılayarak saldırmasıyla meydana gelen zehirli guatr hastalığı kadınları, erkeklere oranla 6 kat daha fazla etkiliyor. Zehirli guatr gibi tiroidin fazla çalıştığı durumlarda çarpıntı, ellerde titreme, kilo kaybı, sinirlilik, ısıya tahammülsüzlük görüldüğünü belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. M. Muzaffer İlhan zehirli guatra karşı uyardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Zehirli guatr en çok kadınları vuruyor

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. M. Muzaffer İlhan tiroit bezinin metabolizma üzerinde önemli etkileri olduğunu ve bu etkilerin tüm vücuda yansıdığını belirterek şunları söyledi: “Bu hastalık kadınlarda erkelere göre yaklaşık 6 kat daha sık görülür. Tiroit bezinin metabolizma üzerine önemli etkileri var ve bu etkiler tüm vücuda yansır. Zehirli guatr gibi tiroidin fazla çalıştığı durumlarda çarpıntı, ellerde titreme, kilo kaybı, sinirlilik, ısıya tahammülsüzlük gibi belirtiler görülür. Bu belirtiler kişiden kişiye göre oldukça değişir. Bazı hastalarda aşırı hormon artışına rağmen çok silik olabilirken, bazı hastalar hafif hormon yükselmesinden bile ciddi derecede etkilenebilir.”

Teşhisi kolay olabilir

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER