Putin kurmaylarını topladı: Savaşa devam mı tamam mı toplantısı...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekâtına dair Devlet Başkanı Putin, dün Moskova’da olağanüstü Ulusal Güvenlik Toplantısı düzenledi. Gözlemcilere göre bu toplantıda diplomasi ya da tırmandırma tercihi etraflıca ele alındı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Putin kurmaylarını topladı: Savaşa devam mı tamam mı toplantısı...

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün öğle saatlerinde Ukrayna savaşının gidişatıyla ilgili Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi’ni topladı. “Savaşa devam mı, tamam mı” olarak nitelenen gündemle bu konseyin acil toplantıya çağrıldığı ortaya çıktı. Putin, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra dün sabah da Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonla konuştu. Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı da bu iki görüşmeyi izledi.

SÜRPRİZ OLDU

Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi’nin olağanüstü toplantıya çağrıldığını Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bildirdi. Peskov dün toplantıdan önce yaptığı açıklamada, “Başkan Putin, önümüzdeki bir saat içerisinde Rusya Güvenlik Konseyi daimi üyelerini toplantıya çağırıyor” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER