AK Parti’den Gezi davasında beraat kararına ilk yorum

Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin yargılanan Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın beraatine, Ak Parti'den ilk yorum geldi.

GASTE24 GASTE24
AK Parti’den Gezi davasında beraat kararına ilk yorum

Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin yargılanan Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın beraatine karar verildi.

Genel Kurul görüşmelerine Gezi davası kararı damgasını vurdu. Meclis’te konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş şu değerlendirmelerde bulundu:

AK PARTİ: GEZİ, BİZİM NAZARIMIZDA, BİZİM DEĞERLENDİRMELERİMİZDE VANDALİZMDİR

“Bugün açıklanan bir mahkeme kararında, Gezi davasıyla alakalı sanıkların beraat ettiğini öğrendik. Mahkemenin verdiği her karara saygılıyız, bunu daha önce de ifade ettik, tutuklandıkları zaman da ’Bu bir yargısal süreçtir’ dedik, beraat ettikleri zaman da bu mahkemenin bir kararıdır, meseleye yaklaşımımız budur. Fakat burada değerlendirmemiz gereken bir konu var, o da şudur: Burada, bu sanıklar mahkemece beraat ettirilmiş olabilir ama bizim bu meseleye bakışımız, bir hak arama iddiasındaysanız oradaki araçları ters çevirip yakmazsınız. Simitçinin tezgâhını bile yakıp yıkmak, oraları dağıtmak, AKM’nin çatısına terör örgütlerinin paçavralarını asmak bir hak arama yöntemi değildir. Dolayısıyla, Gezi, bizim nazarımızda, bizim değerlendirmelerimizde vandalizmdir. O açıdan, mahkemenin verdiği karar saygı duyarız ama bizim Gezi hadisesine bakışımız budur.”

Kaynak: www.dunyabulteni.net

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER