Johnson’dan AB’ye imzasız mektup

İngiltere Başbakanı Johnson, ülkeyi 31 Ekim’de AB’den çıkarma sözüne rağmen Brüksel’den üç aylık erteleme istedi. Ancak Johnson, İngiliz parlamentosunun bu yöndeki kararını desteklemediği için bu talebi imzasız mektup ile iletti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Johnson’dan AB’ye imzasız mektup

GÖREVE geldiğinden bu yana ülkesinin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması (Brexit) konusunda izlediği sıra dışı politikalarla dikkat çeken İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu adımlarına bir yenisini ekledi. Avam Kamarası’ndaki gelişmeler nedeniyle AB’den erteleme talep etmek zorunda kalan Johnson, yasal zorunluluk olan bu hamleyi imzasız mektupla yaptı.

AB ile yeni bir ertelemeyi müzakere etmeyeceğini açıkça beyan eden Johnson Brüksel’e üç mektup gönderdi. İngiltere Başbakanı adına düzenlenen ilk mektupta “Birleşik Krallık’ın 31 Ocak 2020’ye kadar erteleme talep ettiği” vurgusuna yer verildi. Ancak bu mektupta Johnson’ın imzası yoktu. Johnson’ın gönderdiği ikinci mektup ise 19 Ekim’de çekilme anlaşmasının imzalanmamış olması durumunda üç aylık bir erteleme talep edilmesine dayanan yasal düzenlemenin beş sayfalık fotokopisiydi. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’a gönderilen üçüncü mektupta ise Johnson, ertelemeden yana olmadığını bunun hem ülkesinin hem de AB’deki ortaklarının çıkarlarına ve ilişkilere zarar vereceğini belirtti. Boris Johnson, imzasını üçüncü mektuba attı.

YENİ BİR YARGI SÜRECİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER