için kaldı

Rusya İran ile nükleer programını görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İran nükleer programını görüştü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya İran ile nükleer programını görüştü

 

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lavrov'un, Abdullahiyan ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran nükleer programına ilişkin Kapsamlı Ortak Eylem Planı ve Viyana’daki planın müzakere sürecinin yeniden başlatılmasına ilişkin beklentilerin ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Taraflar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan, orijinalinde olduğu gibi dengeli bir nükleer anlaşmanın yeniden sağlanmasından yana olduklarını belirtti ve anlaşmadaki tüm katılımcıların hak ve çıkarlarının sağlanmasının tek yolunun bu olduğunu vurguladı.” ifadelerine yer verildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER