Eski Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un kaçırılması ile ilgili flaş gelişme

Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Lübnan asıllı Carlos Ghosn'un, ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a İstanbul üzerinden kaçmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde, 4 pilot, bir şirket yöneticisi ve 2 hostes olmak üzere 7 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

VATAN VATAN
Eski Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un kaçırılması ile ilgili flaş gelişme

Eski Nissan Üst Yöneticisi Ghosn'un Lübnan'a kaçması soruşturması  tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ghosn'un, "görevini kötüye  kullanma" suçlamasıyla ev hapsinde tutulduğu Japonya'nın Osaka kentinden yasa  dışı yollarla Atatürk Havalimanına gelerek buradan Lübnan'ın başkenti Beyrut'a  kaçtığı iddiası üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı.   Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, özel bir hava yolu  şirketinde görevli pilotlar N.P, Ö.B.B, S.K, B.K.S, şirket yöneticisi O.K.  (müdür) ve 2 hostes şüpheli sıfatıyla yer alıyor.  İddianamede, 4 pilot ve şirket yöneticisinin "göçmen kaçakçılığı", 2  hostesin ise "suçu bildirmeme" suçundan hapis cezasına çarptırılması talep  ediliyor. Başsavcılıkça onaylanan iddianame, Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesine  gönderildi. Bu arada soruşturma kapsamında, 2 yer hizmetleri görevlisi hakkında  takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER