Altın madenini işgal ettiler

Doğu Afrika ülkesi Zambiya'da 5 binden fazla yerli ve yabancı, başkent Lusaka yakınlarındaki bir altın madenini işgal etti.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Altın madenini işgal ettiler

Zambiya Madencilik Bakanı Paul Kabuswe, bölgeye yaptığı ziyarette, Merkez vilayetindeki madenlerde altın arayan kartellerin ulusun varlıklarını kendi kişisel çıkarları için kullandığını söyledi.

Madende altın temizleyen 5 binden fazla yerli ve yabancının olduğunu dile getiren Kabuswe, son olarak ülkenin kuzeyindeki Kasenseli'deki altın madenlerindeki çıkarma faaliyetlerini ölümlere yol açtığı için askıya aldıklarını aktardı.

Merkez Vilayeti Bakanı Credo Nanjuwa, maden yatağının korunması için bölgeye askeri birliklerin yerleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Dünyanın en büyük ikinci bakır üreticisi olan Zambiya, yeni bulunan altın madenlerinde yasa dışı madencilikle mücadele içerisinde.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER