için kaldı

Vali Toraman narkotik eğitim TIR’ını gezdi

Vali Toraman narkotik eğitim TIR’ını gezdi

POSTA POSTA
Vali Toraman narkotik eğitim TIR’ını gezdi

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA Valisi Ömer Toraman, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından hazırlanan narkotik eğitim TIR’ını gezerek, “Tüm ülkeyi gezerek eğitim faaliyetlerine katkı sağlıyorlar. Eğitim faaliyetlerini önemsiyoruz. Her yaşta bu riskle karşılaşma ihtimali var. Bu riskle karşılaştığında eğitim almışlar olsalar da buna karşı koyabilme, direnebilme imkanına sahip olacaklar” dedi.

Bağımlılıkla mücadele kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından ‘Hedef Olma, Hedefsiz Kalma’ projesi kapsamında oluşturulan narkotik eğitim TIR’ı Kütahya’ya geldi. Zafer Meydanı'nda 15-17 Aralık tarihleri arasında ziyarete açık olacak olan TIR’ın içerisinde madde bağımlılarının yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimler 12 dokunmatik ekran ve 30 farklı uygulamada anlatılıyor. Kütahya Valisi Ömer Toraman, Emniyet Müdürü Necmettin Koç ve İl Jandarma Komutanı Mustafa Çekiç ile birlikte TIR’ı ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Lise öğrencileriyle sohbet eden Vali Toraman, TIR’ın tüm ülkeyi gezerek eğitim faaliyetlerine katkı sağladığını söyledi. Eğitim faaliyetlerini önemsediklerini ifade eden Toraman, “Her yaşta bu riskle karşılaşma ihtimali var. Bu riskle karşılaştığında eğitim almışlar olsalar da buna karşı koyabilme, direnebilme imkanına sahip olacaklar. Eğitim tırlarında anne ve babaların bu konuda bilinçlendirilmesi çocuklarının davranışlarını alışkanlıklarını doğru gözlemler yaparak doğru neticeler konusunda onlara eğitim vermek. Aileler ne kadar erken varırsa farkında mücadele o kadar kolay olur. Modern eğitim teknikleri kullanılıyor. Kısa zamanda daha akılda kalıcı, daha hızlı öğrenme materyali. Gençlerimizin ve vatandaşlarımızın istifade etmesini bekliyoruz. Uyuma isimli cep telefonu uygulaması ile çok hızlı bir şekilde herhangi bir yerde bir anda uyuşturucu kullanımı şüphesi oluştuğunda herhangi bir vatandaşımız uygulamayı kullanarak en yakın kolluk birimine mesaj gönderebiliyor. Kolluk personeli seri şekilde olay mahalline intikal ediyor. 1 yıldır kullanımda, iyi neticeler aldık. Uyumadan 12 ihbar geldi” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER