Kredi faizleri düşecek beklentisi

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın bugünkü ilk Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısından faiz indirimi kararı çıkması bekleniyor. Piyasada tahminler 2-4 puan arası değişirken 6 puana kadar tahminler de bulunuyor. Merkez Bankası’nın faiz indirimi bankaların kredi faizlerinde de gerileme yaşanmasını sağlayacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kredi faizleri düşecek beklentisi

PİYASALARDA gözler bugün Merkez Bankası’nın kararında olacak. Murat Uysal başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyor. Ne kadarlık indirim olacağı konusunda birçok tahmin var. Yapılacak indirim oranının aynı zamanda kredi faizlerini etkilemesi bekleniyor. Piyasa uzmanları Merkez Bankası’nın politika faizindeki olası indiriminin yavaş yavaş yansıtılmaya başlandığını dile getiriyorlar. Bunun için örneğin 300 baz puan indirim olacaksa tamamının kredi faizlerine yansıması beklenmiyor. Ancak yine de 300 baz puanlık indirimin kredi faizlerini aşağıya çekebileceği tahmin ediliyor. Diğer taraftan kredi daralması nedeniyle faizlerde rekabet olmayacağını düşünenler de bulunuyor.

Kredi faizleri düşecek beklentisi - Resim : 1

İNDİRİM NE OLUR?

Murat Uysal’ın 6 Temmuz’da Merkez Bankası başkanı olmasının ardından ilk PPK toplantısı bugün yapılacak. Toplantıda yüzde 24 olan politika faizinin 200 ile 400 baz puan arasında indirileceği tahminleri yapılıyor. Genel beklenti 250 ile 300 baz puan arasında yoğunlaşıyor. Saat 14.00’de karar açıklandıktan sonra ise faiz indiriminin kredi faizlerine etkisinin ne olacağı izlemeye alınacak. Piyasa uzmanları bir süredir kredi faizlerinde indirimin etkisinin görülmeye başladığını ifade ederken, bankaların yıllık maliyetlerine göre Merkez Bankası faiz indiriminin kredi faizlerine yansıtılabileceğini dile getirdiler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER