Yeni ebeveynlerim izolasyon içinde yaşamasına yardımcı olacak öneriler

Koronavirüs salgını nedeniyle yeni anneler için çok şey değişti. Her yeni ebeveyn ihtiyaç duyduğu desteğe bu günlerde çok daha fazla ihtiyaç duyuyor. Normalde tüm aile bireylerinden yardım alınır, çocuk kalabalık içinde büyürdü. Pandemi sebebiyle kalabalıklardan da uzak durulduğu için ebeveynler için zor olabilir.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yeni ebeveynlerim izolasyon içinde yaşamasına yardımcı olacak öneriler

Yeni bir ebeveyn olmak zordur, ancak koronavirüs salgınında çok daha zordur. Pandemi, dünyaya yeni bir bebek getirmenin verdiği normal stres faktörlerini zorlaştırarak işleri daha da karışık hale getirdi. Sosyal mesafe, evde kalma kuralları ve iptal edilen aile ziyaretleri, ebeveynleri bekledikleri destek olmadan çocuk büyütmek zorunda bırakıyor.

Ruh sağlığı kaygılarından kurtulun

Yeni bebek ile birlikte ebeveynlere bir miktar belirsizlik eşlik ederken, bu belirsizlik pandemi dönemiyle daha da artıyor. Pandemi stresiyle birlikte bebeğin de gelişi ebeveynlerde anksiyeteye sebep olabilir. Bununla mücadele etmek için bir uzmanla görüşebilirsiniz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER