Teröristlerin inleri darmadağın edildi

Mehmetçik, teröristlerin inlerine girmeye devam ediyor. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yerle bir edilen sığınakla beraber 5 Şubat'tan bu yana toplamda 76 sığınak tespit edilmiş oldu.

GASTE24 GASTE24
Teröristlerin inleri darmadağın edildi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde düzenlenen operasyonda teröristlerin kullandığı belirlenen 9 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eren-7 Mercan Munzur Operasyonu kapsamında Ovacık kırsalında operasyon düzenledi.

Arazi araması yapan güvenlik güçleri, teröristlerce kullanıldığı belirlenen 9 sığınak tespit etti.

Operasyonun başından bu yana 76 sığınak imha edildi

İmha edilen sığınaklardaki aramada, 50 kalaşnikof mühimmatı, 8 pil bloğu, soba, batarya, 2 büyük tüp, 10 küçük tüp, 800 metre elektrik kablosu, 100 metre ip, 20 büyük pil, 150 metre sera naylonu, 1 kilogram çivi, 2o metre branda, 10 kilogram şeker, 10 litre yağ ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Operasyonun başlatıldığı 5 Şubat'tan bu yana ise gece gündüz arazide kalarak terör örgütü mensuplarının peşine düşen güvenlik güçleri, Munzur, Pülümür, Mercan, Ali Boğazı ve Ahpanos vadilerindeki dağlık ve ormanlık alanlarda teröristlerce kullanıldığı belirlenen 76 sığınak ve mağarayı imha etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER