Erdoğan’dan ‘etiket’ uyarısı: Fiyatları aynı hızla indirin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Günde birkaç defa etiket değiştirenler kusura bakmasınlar. Bu milleti sömürmeye kimsenin hakkı yok. Dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla yükseltiyorlarsa, aynı şekilde şimdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz. Konut ve ikinci el otomobil gibi piyasalar da buna dahildir” diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan’dan ‘etiket’ uyarısı: Fiyatları aynı hızla indirin

Erdoğan dün ekonomist ve akademisyenlerle Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ndeki buluşmasında özetle şunları söyledi:

MİLLETİ SÖMÜRMEYE HAKLARI YOK

“Fırsatçılar her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kendilerini belli etmiştir. Kurdaki ve küresel emtia fiyatlarındaki yükselişi bahane ederek, maliyetlerindeki gerçek değişimle orantısız fahiş fiyat artışları yapanlar oldu. Tüm esnaflara, sanayicilere sesleniyorum. Günde birkaç defa fiyat, etiket değiştirenlerin kusura bakmasınlar millet adına takipçisi olacağımı, olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Bu milleti sömürmeye kimsenin hakkı yok. Bakınız dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla ve hangi oranla yükseltiyorlarsa, aynı şekilde şimdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz. İndirimlere ufak yollu başlayan firmalarımız elbette var. Ama bunlardan da yükselişteki hıza ulaşmasını istiyoruz. Konut ve ikinci el otomobil gibi piyasalar da buna dahildir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER