Bozkırın ortasında bir kültür hazinesi

‘Gönül Dağı’ adlı TV dizisine ev sahipliği yapan Sivrihisar, seyahatseverlerin de ilgisini çekti. İlçe belediyesinin internet sitesinde “Keşfetme arzusuyla yollara düşmüş olanların, gezginlerin, yepyeni tatlar peşinde olanların, tarihin ayak izlerinden yürümek isteyenlerin ve huzur arayanların durağıdır Sivrihisar” diye tanıtılan bu şirin ilçeyi birlikte gezelim…

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bozkırın ortasında bir kültür hazinesi

Afyon ya da Eskişehir istikametinden Ankara’ya doğru karayoluyla seyahat edenler iyi bilir. Sivrihisar’a yaklaşırken, gökyüzünü delercesine yükselir sipsivri kayalıklar. Sivrihisar da o kayaların dibindedir.

Çal Dağı’nın uzantısı olan volkanik kaya kütlesinin eteğinde, sessiz ve sakin bir kale gibi Anadolu’yu bekleyen bu ilçenin Nasrettin Hoca, Hızır Bey, Yunus Emre ve Aziz Mahmut Hüdai gibi önemli isimlerin memleketi olduğu söylenir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER