Fransa'da Emeklilik Yaşı Kaçtır? Fransa'da Kaç Yaşında Emekli Olunur

Son dönemlerde emeklilik yaşı reform paketi üzerinden Fransa protestolarla çalkalanıyor. Özellikle emeklilik yaşının yükseltilmesi ile ilgili yaşanan reform ülkede önemli protestolara sebep oldu. O yüzden Türkiye'den Fransa'ya giderek çalışan pek çok kişi emeklilik yaşını merak etmektedir. Fransa'da emeklilik yaşı kaçtır? Fransa'da kaç yaşında emekli olunur? İşte konu hakkında bilinmesi gerekenler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fransa'da Emeklilik Yaşı Kaçtır? Fransa'da Kaç Yaşında Emekli Olunur

Özellikle son 10 yılda emeklilik yaşı Fransa’da değişkenlik gösterdi. Güncellenen reform paketi doğrultusunda yapılan değişiklik aynı zamanda maaş miktarı ve derece bakımından da yaşa göre farklılık yaratıyor. Bu yüzden pek çok kişi Fransa'da kaç yaşında emekli olunur ve yeni durum nedir merak ediyor.

 Fransa'da Emeklilik Yaşı Kaçtır?

 Pek çok kişinin en çok merak ettiği konular arasında Fransa'da emeklilik yaşıdır. Özellikle Fransa'ya göç etmek suretiyle ikamet eden ve çalışan pek çok gurbetçi yeni reform paketi doğrusunda Fransa'da emeklilik yaşını öğrenmek istemektedir. Şu an Fransa'da emeklilik yaşı 64’e yükseltilmiş durumda. Tabii 62 yaşında da emekli olma şansı Fransa'da elde edebilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER