Putin ve Erdoğan'dan Soçi mutabakatı: Sınır 150 saatte temizlenecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün Soçi’de 6 saati aşkın süren bir görüşme gerçekleştirdi. İki liderin imzaladığı 10 maddelik mutabakata göre, terör örgütü PKK/YPG, 150 saat içinde Türkiye sınırından 30 kilometre çekilecek. Barış Pınarı harekât bölgesinin batısı ve doğusunda 10 km derinlikte Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’le düzenlediği ortak basın toplantısında “Sayın Putin’le tarihi bir mutabakata imza attık” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Putin ve Erdoğan'dan Soçi mutabakatı: Sınır 150 saatte temizlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki mutabakat çerçevesinde teröristlere verilen 5 günlük muhletin dolmasına saatler kala, Rusya’nın Soçi kentinde kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan Putin’le, baş başa görüşmelerinin ardından Devlet Başkanlığı Rezidansı’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, geçen hafta trafik kazasında hayatını kaybeden Akkuyu Nükleer Santralı inşaatının 2 Rus çalışanı ile Krasnoyarsk’ta baraj inşaatında hayatını kaybeden 15 Rus vatandaşı için başsağlığı dileklerini iletti. Görüşmelerinde ana gündemin Suriye’deki gelişmeler olduğunu, ancak ikili ilişkileri de ele alma fırsatı bulduklarını belirten Erdoğan, “Ekonomi alanında milli paralarla ticaretin artırılmasına, buna yönelik anlaşmayı da bildiğiniz gibi kısa süre önce imzalamıştık. Bu anlaşmanın 100 milyar dolarlık ikili ticaret hedefimize ulaşma yolunda önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu. Akkuyu Nükleer Güç Santralı ve TürkAkım projelerinde iki ülke işbirliğinin sürdüğünü, S-400’lerle ilgili de belirlenen takvim çerçevesinde teslimatların yapıldığını anlatan Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde de ortak çıkarlarımız doğrultusunda bu gayretli çalışmalar kararlılıkla devam edecektir” dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

Putin ve Erdoğan'dan Soçi mutabakatı: Sınır 150 saatte temizlenecek - Resim : 1

CumhurbaşkanI Erdoğan’ın Putin’le görüşmesine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.

iDLİB’DE NİSPİ SÜKUNET

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER