Dünyayı değiştiren başlıklar

Son aylarda gündemden düşmeyen kavramların başında Meta’nın da etkisiyle Metaverse geliyor. Temelde sanal bir dünyayı ya da yaşamı temsil eden Metaverse alanına giriş için bir numaralı gereksinim ise bir sanal gerçeklik başlığına sahip olmak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünyayı değiştiren başlıklar

Facebook, çatı şirketi Meta’nın olmasa da; artık direkt olarak Meta ile anılan Metaverse, gerçeklikten kaçış getiren sanal bir dünya olarak düşünülebilir. Sadece tek bir merkeze sahip olmayacak bu evrene giriş için kişilerin bir sanal gerçeklik başlığına ihtiyacı olacak. İleride farklı sistemler de geliştirilebilir ancak planlar şu an ve yakın gelecek için sanal gerçeklik başlıklarının etrafında toplanıyor. Peki, nedir bu sanal gerçeklik başlıkları? Bu ürünler karşımıza yakın zaman önce çıkmadı. Özellikle Oculus Rift ile ticari hale gelmeye başlayan bu ürünler, uzun zamandır kişileri sanal dünyaların içerisine götürüyor. Evet, sanal gerçeklik başlıkları ile sanal dünyaların içerisine giriş yapılabiliyor.

GERÇEKÇİ DENEYİM

Sanal gerçeklik başlıkları, büyük bir gözlük gibi kafaya takılıyor ve kişilerin önüne farklı mercekler ile desteklenen yüksek çözünürlüklü ekranlar getiriyor. Bu ekranlar ile kişilerin görüş açısı gerçek dünyadan koparılıyor, bu sayede direkt olarak sanal dünyaya giriş yapılmış olunuyor. Bu başlıklar ayrıca, sahip oldukları gelişmiş sensörler ile kafa hareketlerini algılayan ve sanal dünyaya kafanızı hareket ettirerek göz atmanıza imkân tanıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER