Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı Nedir?

Asker ailelerine yapılan yardıma, 'Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı' deniyor. Program kapsamında yapılan yardım 2 ayda bir 550 lira. Yani aylık 275 lira. Buna ek olarak vatani görevini yapmakta olan askerin 18 yaşından küçük çocukları için de her ay 100 TL eğitim ödemesi de sağlanabiliyor.

PARADURUMU PARADURUMU
Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı Nedir?

Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı'ndan Kimler Faydalanabilir? 

Askere giden kişi evli ise resmi nikahlı eşi, bekar ise başvuru önceliği annenin. Anne hayatta değilse baba başvuruda bulunabilir. Bekar askerin anne ya da babası boşanmış ise asker kiminle birlikte yaşıyorsa (anne ya da baba) o kişi başvurabilir.

Şartlar Neler?

- Askerin hanesinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te birinden az olması gerekiyor.

- Hanede 1'den fazla asker olması durumunda her asker için ayrı ayrı yardım başvurusu yapılabilir.

- Muhtaç asker ailesi yardımından yararlanan bir kişi yetim yardımından yararlanabiliyor.

Nasıl Başvurulur?

Başvurular illerde valilik, ilçelerde ise kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren 'Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılıyor. 'Vakıf Mütevelli Heyeti' sosyal inceleme raporları doğrultusunda uygun görürse yardım kararını onaylıyor. Başvuran kişinin TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı isteniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER