için kaldı

Taraftarlardan teröre tepki

Manisa'da sosyal medya üzerinden toplanan taraftar grupları teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Taraftarların yanı sıra Manisalıların da yoğun katılım gösterdiği yürüyüş sonunda Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve emniyet personeline karanfil verildi.

F5HABER F5HABER
Taraftarlardan teröre tepki

Manisa'da sosyal medya üzerinden toplanan taraftar grupları teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Taraftarların yanı sıra Manisalıların da yoğun katılım gösterdiği yürüyüş sonunda Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve emniyet personeline karanfil verildi.

İstanbul Beşiktaş'ta bir futbol müsabakasının ardından yapılan ve 36'sı polis 8'i sivil 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısına karşı yurt genelinde tepkiler sürüyor. Manisa'da da sosyal medya üzerinden organize olan taraftar grupları teröre lanet yürüyüşü yaptı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan başta Manisaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ile birlikte diğer takımların taraftar grupları, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Taraftar gruplarına, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, dernek başkanları, oda başkanları ve Manisalı vatandaşlar da eşlik etti. Ellerinde Türk bayrakları ve takımlarının atkılarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" şeklinde sloganlar atan taraftar grupları daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Burada taraftar adına bir konuşma yapan 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı, "Emniyet güçleri binbir güçlüklerle ülkemizde mücadele ederken, terörle mücadele konusunda da biz elimizden gelen desteği yapacağız. Vatan birdir, bayrak tektir. Kimse bunu değiştiremeyecektir. Emperyalist güçler kurmuş oldukları taşeron terör örgütleriyle bizi yıldıramayacaklar" dedi.

Çakıcı'nın konuşmasının ardından taraftarlar sloganlar eşliğinde Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına kadar yürüdü. Yoğun güvenlik tedbirleri arasında yapılan yürüyüş sonunda taraftar grupları ek hizmet binası önünde Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve polislere karanfil verdi. Manisalılara göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür eden İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, "Böyle acı bir olayın üzerine konuşmak biraz zor olsa gerek. Maalesef hain saldırıdan dolayı birçok arkadaşımızı şehit verdik. Bu topraklar bizim vatanımız, bu topraklarda daha önce de çok şehitler verdik. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu vatanımızda birlik ve beraberlik ruhuyla yaşamanın duyarlılığını gösterdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimizin sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmelerini diliyorum. Bizler bundan önceki zamanlarda yaşadığımız hain saldırılarda birçok dersler aldık. Bunlar bizi yıldıramayacaklar. Bu memlekette bizler birlik ve beraberlikle yaşamaya devam edeceğiz. Sizlerle birçok maçta hep beraber olduk, birlikte hareket ettik. Bundan sonra da vatanımızın bölünemeyeceğini bir kere daha dünya alemin duyması gerekir. Ülkemizin dört bir yanında tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. İçimize sızan hainlerle baş etmesini bileceğiz. Devletimiz her zaman güçlü ve 18 yaşındadır. Bundan herkes emin olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından taraftar grupları görev yapan polislerle birlikte bol bol fotoğraf çektirdi.

(İHA)

SONRAKİ HABER