İran’dan İsrail’e ateş yağmuru! 170 İHA 30 seyir füzesi 120 balistik füze

İran, İsrail’in Şam büyükelçiliğine yönelik saldırısına 5 saatlik ateş yağmuruyla yanıt verdi. Dünya, doğrudan İran topraklarından İsrail’e fırlatılan onlarca dron ve füzeyi nefesini tutarak izledi. İsrail, saldırının yüzde 99 oranında önlendiğini açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İran’dan İsrail’e ateş yağmuru! 170 İHA 30 seyir füzesi 120 balistik füze

Ortadoğu, İsrail’in İran’ın Şam büyükelçiliğine gerçekleştirdiği hava saldırısına Tahran’ın nasıl yanıt vereceğini haftalardır endişe ile bekliyordu. Gazze savaşı yüzünden gerginliğin had safhada olduğu bölgede tansiyonu iyice yükselten saldırı, önceki gece gerçekleşti. İran Devrim Muhafızları, doğrudan İran topraklarından İsrail’e dron ve füze saldırısı başlattı. 6 aydır vekil güçleriyle İsrail’e saldıran İran, ilk kez doğrudan İsrail topraklarını hedef aldı.

5 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 170 “Şahid” insansız hava aracı, 30’dan fazla seyir füzesi ve 120’den fazla balistik füzeyle gerçekleştirilen saldırı 5 saate yayıldı. İlk İHA dalgası İsrail’e yerel saatle sabah 02.00 civarında ulaştı. Ülke genelinde sirenler çalındı, İsrail semaları hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından önlenen füze ve dronların patlamalarıyla aydınlandı. Tel Aviv, Kudüs ve nükleer santrala ev sahipliği yapan Dimona saldırıların hedefleri arasındaydı. Füze ve dronların büyük çoğunluğu İran topraklarından fırlatılırken, bazılarının Irak ve Yemen’den geldiği bildirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER