Çin'den Mesut Özil'e skandal davet!

Mesut Özil'in Uygur Türklerine yapılanğı zulme karşı açıklamalardan rahatsız olan Çin, Mesut Özil'in yalan haberlerle aldatıldığını söyleyerek davette bulundu.

GASTE24 GASTE24
Çin'den Mesut Özil'e skandal davet!

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, cuma günü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, Çin'in Doğu Türkistan bölgesindeki Uygurlara destek vermiş ve Müslüman ülkelere Çin yönetimine karşı seslerini yükseltmedikleri gerekçesiyle eleştirilerde bulunmuştu. 

Çin'den Mesut Özil'e skandal davet! - Resim : 1

Mesut Özil'in, Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulme karşı açıklamaları rahatsız etmeye devam ediyor. 

Konuyla ilgili konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang; "Anladığımız kadarıyla Mesut Özil, yalan haberlerle aldatılmış. Uygur halkının dini özgürlükleri Çin tarafından koruma altındadır. Doğu Türkistan'da 3 yıldır herhangi bir terör saldırısı olmadığını açık bir şekilde söyleyebiliriz. Sincan yıllardır farklılıklarıyla birlikte gelişiyor. Mesut Özil bu bölgeyi bizzat ziyaret edebilir ve kendi gözleriyle görebilir. Onu konuk edebiliriz." diye konuştu.

ÇİN TELEVİZYONU ARSENAL MAÇINI YAYINLAMADI

Mesut Özil'in, Çin'in Uygurlara yönelik zulmünü gündeme getiren açıklamaları sonrası Çin, Mesut'un oynadığı Arsenal-Manchester City maçının yayınını iptal ettiği bildirilmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER