için kaldı

İş Bankası’na yurtdışından 159 milyon ABD Doları tutarında kaynak

Türkiye İş Bankası, yurtdışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında Avrupa Yatırım Bankası'ndan 159 milyon ABD Doları tutarında yeni kaynak sağladı. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada, 159 milyon doların 10 yıl ve 13 yıl nihai vadeli iki dilimden oluştuğu ve işleme, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından “A-” notu verildiği belirtildi....

F5HABER F5HABER
İş Bankası’na yurtdışından 159 milyon ABD Doları tutarında kaynak

Türkiye İş Bankası, yurtdışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında Avrupa Yatırım Bankası'ndan 159 milyon ABD Doları tutarında yeni kaynak sağladı.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamada, 159 milyon doların 10 yıl ve 13 yıl nihai vadeli iki dilimden oluştuğu ve işleme, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından “A-” notu verildiği belirtildi. Sağlanan kaynak, Türkiye Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (MidSEFF) kapsamında, özel sektör kuruluşlarının sürdürülebilir enerji yatırımları ile Avrupa Yatırım Bankası tarafından belirlenen kriterlere uyan KOBİ'ler ve çalışan sayısı 250 ile 3.000 arasında olan işletmelerin finansmanında kullanılacak.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Avrupa Yatırım Bankası ile 2009 yılından bu yana işbirliği yaptıklarını ve bu işbirliğinin Türkiye ekonomisine fayda sağladığı için memnun olduklarını bildirdi. Ertürk, değerlendirmesinde “15 Temmuz ve sonrasında yaşanan gelişmeler, yatırım yapılabilir ülke notunun kaybedilmesi ve küresel piyasalarda süregelen belirsizlik ortamına rağmen, yurtdışından fon sağlamaya devam ediyoruz. Türk bankalarının yurtdışından fon sağlama kabiliyeti her koşulda yüksek. İş Bankası olarak 15 Temmuz sonrası dönemde; sendikasyon, eurotahvil, seküritizasyon ve diğer borçlanma araçları yoluyla yurtdışından sağladığımız kaynak tutarı 2,5 milyar ABD Doları'nı aştı” dedi.
Ertürk, sağlanan kaynağın kullanımını “Aldığımız bu kredilerin, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinin hayata geçirilmesinin yanı sıra KOBİ'lerin faaliyetlerine önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz.” sözleriyle açıkladı.
(DHA - EKONOMİ SERVİSİ)
SONRAKİ HABER