için kaldı

e-book paylaşım sitelerine yasak

2 e-book paylaşım sitesine e-kitap korsanlığı yaptığı gerekçesiyle yasak geldi.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
e-book paylaşım sitelerine yasak

Müzik endüstrisi deyince çok sık duyduğumuz telif hakkı için site kapatma haberlerine bir de kitap korsanlığı için site kapatmak eklendi.

1329406421_write-your-own-ebook.jpg
Bir grup yayıncı  10.000.000 $ değerinde e-kitap korsanlığı yaptıklarını iddia ettikleri iki site için mahkeme kararı çıkarttılar.
Amerikan Yayıncılar (AAP) Derneği ve uluslararası kitap yayınevleri bir ittifak yaparak bu hafta başında library.nu ve ifile.it, sitelerine yayın yasağı getirdi.

1329406503_pulsing-site-logo.gif

iFile.it hala çalışıyor fakat anonim kullanıcılar için yükleme devre dışı bırakıldı. library.nu ise "gönüllü" kapatma sağladı
Yayıncılar 400.000 e-kitabın korsan olarak yayınlandığını ve bunun satışından elde edilecek 10.000.000 $ gelirin kaybolduğunu iddia ettiler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER