Bu da dipsiz havuz

Define aramak için kazılarak kurutulan Gümüşhane’deki Dipsiz Göl’ün rehabilitasyon çalışmalarında yeni bir aşamaya gelindi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bu da dipsiz havuz

Valilik, Çevre İl Müdürlüğü ve DSİ birimlerinin çalışmalarıyla zemini düzenlenen göle ‘su takviyesi’ yapılmaya başlandı. Yaklaşık 3 metreye ulaşması beklenen göle doğal eğimi de tekrar verildi. Çalışmalar kapsamında civardaki kaynak sularından boru hatlarıyla su taşındı. Ayrıca kar sularından oluşan küçük derelerin de gölü besleyebilmesi için çalışmalar yapıldı. Göl için ‘ekolojik restorasyon’ da başlatıldı. Bu kapsamda göl zemini tekrar düzenlenerek Gümüşhane’nin Şiran İlçesinden 7 kamyon kil malzeme getirilerek göl zeminine serildi. Alanın florasına yönelik tahrip olmuş bölgeleri yine aynı bölgedeki doğal vejatasyona ait bitkilerle tekrar desteklendi. Karın yağması ve kış sezonunun ardından baharda gölün biyolojik çeşitlilik bakımından da doğal kimliğine kavuşturulması hedefleniyor. Uzmanların bölgedeki çalışma ve incelemeleri devam ediyor.

Bu da dipsiz havuz - Resim : 1

Hortumla su taşıdılar... 7 kamyon kil getirip zemini kapladılar

Dumanlı köyü yaylasındaki gölün resmi izinle define aranması sürecinde kurutularak yok edilmesi kamuoyunda büyük tepki görmüştü. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında verilen define izninde imzası olan Gümüşhane’de görevli üç müdür açığa alınmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER