Son Dakika Haberi | Galatasaray Kulübü'nün borcu açıklandı!

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ciddi gelir kayıpları yaşadıklarını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son Dakika Haberi | Galatasaray Kulübü'nün borcu açıklandı!

Kaan Kançal, sarı-kırmızılı kulübün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 salgınının kulübü birçok yönden olumsuz etkilediğini belirten Kançal, "Geçen sezon pandemi sonrası oynadığımız maçlarda yaşadığımız yenilgi ve aldığımız talihsiz neticeler bizi şampiyonluktan uzaklaştırarak, ligi 6. sırada tamamlamamıza sebep oldu. Kaçırdığımız şampiyonluk neticesinde, UEFA ve yayın hakkı gelirlerinde ciddi kayıplara maruz kaldığımız ve kalacağımız maalesef bir gerçektir. Pandemi sebebiyle ciddi gelir kayıplarına maruz kalmaktayız. Kulübümüzün uğradığı gelir kaybı, UEFA ve yayın hakları gelir kayıpları haricinde yaklaşık 250-300 milyon lira civarındadır." diye konuştu.

Yönetim kurulu olarak mevcut durumu en hafif şekilde atlatabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Kançal, "Yükümüzü azaltabilmek için sporcularımızdan ve teknik kadrolarımızdan, FIFA'nın yönergelerini de dikkate alarak, maaşlarında indirim yaparak feragat etmelerini talep ettik. Florya'daki futbolcu görüşmelerimizin tamamına yakını olumlu şekilde sonuçlandı ve feragatler imzalandı. Bunun tamamlanmasıyla beraber amatör şubelerde de benzer bir çalışmayı başlattık ve feragatları imzaladık. Pandemi sebebiyle bilançolarımıza yansıyacak zararın ötesinde, daha da önemlisi nakit akışımızda ciddi sıkıntı yaşamaktayız." ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER