Altun'dan Pelosi yorumu: Cumhurbaşkanımızın Trump ile ilişkisine müdahale girişimi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Türkiye’yi ‘kötü örnek’ olarak gösterdiği açıklamalarıyla ilgili, “Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın Amerikan Başkanıyla (Donald Trump) ilişkisine bir müdahale girişimi olarak da ayrıca okunabilir” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Altun'dan Pelosi yorumu: Cumhurbaşkanımızın Trump ile ilişkisine müdahale girişimi

Altun, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Pelosi’nin sözlerinin hatırlatılması üzerine Altun, bu ifadeleri ‘ciddiyetsiz’ bulduğunu dile getirdi.

DEMOKRATİK BİR GEÇMİŞE SAHİBİZ

Altun şöyle konuştu: “Türkiye son derece demokratik bir geçmişe sahip. Ancak bu demokratik geçmiş, darbelerle inkıtaya uğratılmış bir geçmiştir. Bu darbelerin arkasında kimler olduğu da kamuoyunun bildiği bir husustur. Ne yazık ki Pelosi’nin de Türkiye karşıtı lobinin sözcülüğüne soyunduğunu üzülerek görmüş durumdayız. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın Amerikan Başkanı’yla ilişkisine bir müdahale girişimi olarak da ayrıca okunabilir, iki ülke ilişkilerine müdahale girişimi olarak da okunabilir. Ben Amerika’daki yürütme organlarının da bu olumsuz söyleme tepki göstereceklerini ümit ediyorum.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER