için kaldı

Çevreden tasarruf olmaz

Rudolf Duraner Genel Müdürü Rasim Çağan, çevreyi tasarruf edilemeyecek bir değer olarak görerek maliyet dezavantajına rağmen yüksek maliyetli ama çevreci ürünlerle üretimlerine devam ettiklerini söyledi. Çağan, “Çevreden tasarruf olmaz. Bu ekosistemi daha iyi korumalıyız. Aşırı tüketim ile dünyanın dengesini bozduk” diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çevreden tasarruf olmaz

Tekstil kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren Rudolf Duraner Genel Müdürü Rasim Çağan, son yıllarda kontrol edilemez tüketim alışkanlıkları sonucu oluşan atıklar ile dünyanın düzeninin bozulduğuna dikkat çekti. Koronavirüs salgınının, sağlıklı toplumsal yaşamın, sağlıklı çevresel sisteme bağlı olduğunu daha da açık bir şekilde görmemizi sağladığını ifade eden Çağan, üretim ve tüketim yöntemlerinde küresel ölçekte dönüşüm zorunluluğunun kaçınılmaz olduğunu belirtti. Çağan, “Atıklar ile dünyanın düzenini bozduk. Tropik ormanları istila ettik. Buralarda bulunan ve insan türünden uzak şekilde evrimleşen çok sayıda bitki ve hayvanlarda bilinmeyen virüsler mevcut. Ekosistemlerini bozduğumuz bu virüslerin doğal ev sahiplerini öldürünce onlar da kendilerine yeni ev sahipleri bulma yoluna gitti. Çin’de olduğu gibi bir virüs 3 ay gibi kısa bir sürede dünyaya yayılarak hepimizi olumsuz etkiledi. Artık bu ve bunun gibi olumsuz gelişmeler, firmaları, rekabet koşulları içerisinde doğal kaynak tüketimi konusuna eğilmeye mecbur etti” diye konuştu. Çağan, “Rudolf Duraner olarak, çevre konusunu içselleştirmiş, özümsemiş 100 yıllık bir geçmişe sahip olan Alman ortağımız ile çevreye olan farkındalığı çok önceden yakalamış bir kültürle ilerliyoruz” şeklinde konuştu. Çağan, şöyle devam etti:

Çevreden tasarruf olmaz - Resim : 1

EKOSİSTEMİ KORUMALIYIZ

“Herkes bu ekosistem içinde yaşadığını bilmeli ve ona göre dikkat etmeli. Rudolf Duraner’in ürün güvenliği departmanı 10 yıldır var. 10 yıl öncesine kadar da en başından bu yana Alman ortağımız Rudolf GmbH’den destek alıyorduk. Kısacası Rudolf bir dünya firması olarak yıllardır gönüllü olarak ürün güvenliği ve kimyasal yönetimi yapıp, yasaklı kimyasalları elimine ederek faaliyetlerini sürdürüyor. Ürün güvenliğini kimse bilmiyorken biz Rudolf Duraner olarak benimseyip uyguluyorduk. Ürün güvenliği departmanımızda kimyasal yönetimimizi yapacak, gelen ürünleri kontrol edecek, envanter kayıtlarını tutacak, yasaklı kimyasalları elimine edecek nitelikli çalışanlarımız mevcut. Organize sanayi bölgelerinde üretim yapmak veya belli kuruluşların sertifikalarına cevap vermek bir firmayı çevreci yapmıyor. Biz Rudolf Duraner olarak yaptığımız işi ‘biz’ bilinciyle ve ekosistemi düşünerek yapıyoruz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER