Ağlatan ilan

Özel Notre-Dame de Sion Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Ayşe Lale Akış, üç senedir mücadele ettiği kemik kanseri sebebiyle hayatını kaybetti. Annesi dün verdiği duygusal ölüm ilanıyla kızına veda etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ağlatan ilan

Hürriyet gazetesi okurları dün ölüm ilanları sayfasında bir annenin kızına duygusal vedasıyla karşılaştı. Özel Notre-Dame de Sion Lisesi 10. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ayşe Lale Akış, üç senedir mücadele ettiği Osteosarkom kemik kanseri nedeniyle önceki gün yaşama veda etti. Ayşe Lale Akış’ın babası Tevfik Erdal Akış da 2016 yılında yaşamını yitirmişti. Baba Akış’ın ölümünden bir ay sonra dizinde ağrılar hisseden Lale, annesi Meryem Akış tarafından hastaneye götürüldü. O sırada Özel Üsküdar Sev Ortaokulu öğrencisi olan Lale’ye kemik kanseri teşhisi konuldu. Teşhisin ardından bir dizi ameliyat geçiren Lale’ye kemoterapi tedavisi uygulandı.

HASTAYKEN SINAVLARA GİRDİ

Hastalığı süresince okul hayatını hiç aksatmayan Lale tedavisinden artan zamanlarda derslerine ve okuluna büyük bir bağlılıkla devam etti. Bu süreçte liselere giriş sınavına hazırlanan Lale, Özel Notre-Dame de Sion Lisesi’ni kazandı. Ancak bu kez hastalığı akciğerine sıçradı. Tekrar ameliyata girse de tümör tehlikeli bir yerde olduğu için müdahale edilemedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER