Kütahya'da karantina süresi dolan 181 kişi, evlerine uğurlandı

KÜTAHYA'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında Fransa’dan getirilen ve 14 gün Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında karantinaya alınan 181 kişi, sürelerinin dolmasının ardından memleketlerine gönderildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kütahya'da karantina süresi dolan 181 kişi, evlerine uğurlandı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün önce uçakla Fransa’dan Kütahya’ya getirilerek, Dumlupınar Üniversitesi'ndeki yurtlara yerleştirilen 181 kişinin karantina süreleri doldu. Yurtlardan çıkarılan 181 kişi, 11 otobüse bindirilerek, 38 farklı şehirdeki memleketlerine uğurlandı. Yurttan çıkanlara Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nce hazırlanan ceviz ve badem fidanları hediye edildi.

'IRAK'TAN GELENLER DİĞER HAFTA TAHLİYE EDİLECEK'

Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret, Fransa'dan gelenlerin 14 günlük karantina sürelerini doldurduğunu belirterek, "Fransa’dan gelen misafirlerimizi bugün yolcu ediyoruz. 11 otobüs ile 38 farklı ile 181 vatandaşımız evlerine dönüş yapıyorlar. Bugüne kadar yurt dışından gelerek yurtlarımızda ağırladığımız 1500 vatandaşımız oldu. En son grubumuz Irak’tan gelen 149 misafirimiz önümüzdeki hafta tahliye edilecek" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER