Bıçaklanma anını kamerayla görüntüledi

MERSİN'de 4 çocuk babası Som Özbek, boşandığı eşinin babası tarafından 8 yerinden bıçaklandı. Özbek, cep telefonuyla bıçaklanma anını görüntüledi.

F5HABER F5HABER
Bıçaklanma anını kamerayla görüntüledi

MERSİN'de 4 çocuk babası Som Özbek, boşandığı eşinin babası tarafından 8 yerinden bıçaklandı. Özbek, cep telefonuyla bıçaklanma anını görüntüledi.

Mersin'de Som Dil Kursları'nın sahibi işadamı Som Özbek, bir süre önce 4 çocuğunun annesi, 34 yaşındaki eşi Esra Gürses'ten boşandı. Özbek, 10 Aralık'ta velayeti annesinde bulunan 7 ve 4 şaşındaki çocuklarını görmek için ayrıldığı eşinin baba evinin bulunduğu Tarsus İlçesi'nde Kırklarsırtı Mahallesi'ndeki evine gitti. Som Özbek, site bahçesinde çocuklarının aşağı inmesini beklerken ayrıldığı eşinin babası Ferhat Gürses ile kardeşi Murat Davut Gürses ile tartıştı. İddiaya göre, baba ile oğlu Som Özbek'i dövdü. Astsubay olan Murat Davut Gürses, Som Özbek'in uzun saçlarından tutarken, Ferhat Gürses ise bıçakladı. Vücudunun çeşitli yerlerine 8 bıçak darbesi alan Som Özbek, saldırı anını elindeki cep telefonuyla görüntüledi. Bu sırada "Elinde bıçak var, imdat, polis yok mu" diye bağıran Özbek, ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI

Buradan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Özbek, yaklaşık 10 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Gözaltına alınan eski kayınpederi Ferhat Gürses tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Murat Davut Gürses hakkında adli işlem yapılmadı. Bunun üzerine Som Özbek, taburcu edildikten sonra cep telefonuyla çektiği görüntülerle Tarsus Adliyesi'ne giderek serbest bırakılma kararına itiraz etti. Görüntülerini değerlendiren savcılık Ferhat Gürses için yakalama kararı çıkarttı.

POLİS KORUMASINDA EVİNE GETİRİLDİ

Şüpheli Ferhat Gürses, polislerce gözaltına alındı. Tarsus Adliyesi'nde olayla ilgili yeniden ifadesi alınan Som Özbek, can güvenliği açısından polis ekibince Mersin'de bulunan evine kadar getirildi. Planlı ve öldürme kasıtlı bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu anlatan Özbek, mahkeme kararıyla 2 çocuğunun ayrıldığı eşine verildiğini ve yaklaşık 2 aydır göremediğini söyledi. Özbek, eşinin çeşitli bahanelerle çocukları ne kendisiyle ne de diğer kardeşleriyle görüştürmediğini öne sürdü.

"DELİLLENDİRMEK İÇİN ÇEKTİM"

Eski eşiyle her karşılaştığında iftira ve tehditler aldığını öne süren Som Özbek şöyle dedi:

"Bu nedenle de cep telefonumun kamerasını da açmıştım. Sitenin kapısında beklerken çocukların yanında sigara içildiğini gördüm. Bu duruma müdahale etmek istedim. 'Sigara içilen yerde çocuk olmaması gerekir' dedim. Bu yüzden tartışma yaşanmaya başladı. O sırada çocuklarımın dedesi aşağı indi. Saldırgan bir şekilde yürüyerek geliyordu, site güvenliğine beni dışarıya atmasını söyledi. Daha sonra bana 'Ne bağırıyorsun, sen erkek misin?' dedi. Ben de 'Erkeğim' diye yanıt verince ceketini çıkarıp üzerime saldırdı. Saldırırken elini beline attı ve bıçağı çıkararak bana salladı. O sırada ben geri çekildim, kendisi sendeleyerek yere düştü. Ben geri geri giderek sitenin kapısından uzaklaşmaya çalıştım. O da geriye dönüp baktı arkasından gelen olmayınca bana saldırmaktan vazgeçerek tekrar siteye döndü. Çünkü, önceden planladıkları bu cinayeti tek başına işlemesi mümkün değildi. Belki de kendi hayatından korktu. Çünkü planları 2 kişilikti. Sonra ikisi birden üzerime gelerek saldırdı. Eski kayınbiraderim Murat, saçımdan tuttu, bu sırada babası da yetişti. Vücudumun 8 yerinden beni bıçakladılar. Dört gün yoğun bakımda yattım. Tam 89 dikiş atıldı."

BOŞANMA DAVASINI ANLATTI

(DHA - Ali Ekber ŞEN- İbrahim MAŞE)
SONRAKİ HABER