Tiktok'tan Instagram'a rakip uygulama: TikTok Notes

TikTok'un kullanıcılarına gönderdiği bilgilendirme mesajına göre, sosyal medya devi yakın bir zamanda TikTok Notes adında, Instagram'a rakip bir fotoğraf paylaşım uygulamasını kullanıma sunacak.

PARADURUMU PARADURUMU
Tiktok'tan Instagram'a rakip uygulama: TikTok Notes

Sosyal medya devleri arasında sık sık özellik kopyalama eğilimi olmasına rağmen, son yıllarda doğrudan rakip uygulamaların da ortaya çıktığını görmekteyiz. Örneğin, Instagram, X'e rakip olarak Threads uygulamasını piyasaya sürmüştü. Şimdi ise Çin menşeli sosyal medya devi TikTok, Instagram benzeri bir uygulama olan TikTok Notes'u duyurdu.

TikTok kullanıcılarına gönderilen bildiride, fotoğraf gönderilerinin yakında bu yeni uygulama üzerinden paylaşılacağı belirtiliyor. Bununla birlikte, isteyen kullanıcılar TikTok Notes'a geçmeme seçeneğine sahip olacaklar.

TikTok Notes, fotoğraf gönderileri için yeni bir platform olarak yakında kullanıma sunulacak. Mevcut ve gelecekteki herkese açık TikTok fotoğraf gönderileri, TikTok Notes üzerinde görüntülenecek. TikTok Notes'ta fotoğraf gönderilerinizi herkese açık olarak göstermek istemiyorsanız bu ayarı kapatabilirsiniz.

Tiktok'tan Instagram'a rakip uygulama: TikTok Notes - Resim : 1

TikTok tarafından yapılan açıklamada, topluluğun "yazılar ve fotoğraflarla yaratıcılıklarını sergilemesi ve paylaşması için bu formatlara adanmış bir alanda desteklenmesi" istendiği belirtildi. Ancak uygulamanın ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Daha önce TikTok'un kodlarını inceleyen bazı kaynaklar, TikTok'un bir fotoğraf paylaşım uygulaması üzerinde çalıştığını belirtmişti.

TikTok'un kullanıcılarına bu konuda bilgi vermesi, uygulamanın çıkışının yakın olduğunu gösteriyor. Zaten büyük bir kullanıcı kitlesiyle faaliyete geçecek olan platform, Instagram'ın ana rakibi haline gelebilir. (Webtekno)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER