TikTok, siber zorbalığa karşı yorum filtreleme özelliğini güncelledi

TikTok, siber zorbalığa karşı sıfır tolerans yaklaşımıyla geliştirdiği yorum filtreleme özelliğini, kullanıcılarına rahatsız edici ve spam yorumların kolaylıkla ulaşmasını engellemek için tasarlayarak güncelledi.

POSTA POSTA
TikTok, siber zorbalığa karşı yorum filtreleme özelliğini güncelledi

TikTok’un çevrimiçi dünyanın en büyük sorunlarından biri olarak görülen siber zorbalığın etkilerini azaltmak ve nezaketi teşvik etmek için tasarladığı yorum filtreleme özelliği, kullanıcıların yorumlarda karşılaşmak istemedikleri ifadeleri kelime kelime listeleyerek engelleme ve yönetme imkanı sağlıyordu. Güncellemeyle birlikte tüm yorumların yayınlanmadan önce filtreye alınması seçeneği de özelliğe eklendi.

Kullanıcılar, Tüm Yorumları Filtrele seçeneğiyle; içeriklerine gelen her yorumu teker teker inceleyecek ve istedikleri yorumun içeriğin altında kalmasına karar verip, istemediklerini silebilecek. Yorum filtrelemeyle kullanıcılara kendi hesapları üzerinde daha çok kontrol hakkı tanıyan TikTok, güncelleme sayesinde kullanıcılarına da platformda yer alan Topluluk Kurallarına aykırı yorumların yayınlanmasını engelleme fırsatı sunuyor.

TikTok’un kullanıcılarına sağladığı yorum filtreleme özelliği, uygulamadaki “Gizlilik Ayarları” bölümünde yer alıyor.

Kullanıcılar uygulamadaki güvenlik seçenekleriyle hesaplarını gizli tutabiliyor, takipçilerini onaylayabiliyor ve paylaştığı içeriklerin sadece takipçileri tarafından izlenmesine izin verebiliyor. TikTok sınırlı görüntüleme modu, uygulama içi raporlama gibi korumalar da sağlayabiliyor. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER