İstanbul, salgın sonrası 'turist dostu akıllı kentler' arasında öne çıkabilir

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, "İstanbul'un salgın sonrasında dünya genelindeki turist dostu akıllı kentler arasında öne çıkmasına katkıda bulunmak en büyük arzumuz." ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İstanbul, salgın sonrası 'turist dostu akıllı kentler' arasında öne çıkabilir

Visa'dan yapılan açıklamaya göre, bir yılı aşkın zamandır süregelen salgın koşulları sonucunda temassız kartlı ödemeler tüketicilerin en çok tercih ettiği ödeme yöntemi haline geldi.

Avrupa'da artık Visa kartları ile yüz yüze işlemlerin yüzde 80'den fazlası temassız olarak gerçekleşti. Türkiye'de de Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre temassız ödemeler şubat itibarıyla bir önceki yılın 3 katına çıkarak eşik atladı.

Uzmanlar bu trendin kalıcı olacağını ve temassız ödemelerin kullanım alanlarının perakende alışverişin dışında daha da yaygınlaşacağını öngörüyor. Toplu ulaşım bu alanların başında geliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER