Kahraman Harezmşah’ı dünyaya tanıtacağız

Harezmşahlar Devleti’nin son sultanı Celaleddin Harezmşah’ın hayatını anlatan Özbek-Türk ortak yapımı ‘Mendirman Celaleddin’ dizisi Özbekistan’da yayınlanmaya başladı. Yapımcı Mehmet Bozdağ, “Kahraman Harezmşah’ı dünyaya tanıtacağız” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kahraman Harezmşah’ı dünyaya tanıtacağız

Başrollerini Emre Kıvılcım, Sezgin Erdemir, Yulduz Radjabova’nın üstlendiği, yapımcılığı Mehmet Bozdağ’a ait Özbek-Türk ortak çalışması “Mendirman Celaleddin” (Ben Celaleddin’im) dizisinin ekibi gazetecilerle bir araya geldi. Bozdağ, iki yıl önce Özbekistan Kültür Bakanı Ozodbek Nazarbekov’un büyük bir kahraman olan Celaleddin Harezmşah konusunda dizi yapmak için kendisini davet ettiğini söyledi:

Kahraman Harezmşah’ı dünyaya tanıtacağız - Resim : 1

HAZIRLIK AŞAMASI 9 AY SÜRDÜ

“Ön hazırlık sürecimiz 9 ay sürdü. Senaryo, sanat ve kostüm ekiplerimiz tüm Özbekistan’ı gezerek incelemelerde bulundu. Projenin hayata geçirilmesi için 500 kişilik ekip büyük özveriyle çalıştı. Bu projeyle dünyada en parlak medeniyetlerden birine ev sahipliği yapan bu toprakların hikâyesini bütün dünyaya duyurmak istedik. Duyurmalıyız ki kahraman ecdadımız bizden razı olsun.” Bozdağ, dizi konusunda Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in büyük desteğini gördüklerini belirtti. Ünlü yapımcı, matematikçi ve astronomi bilgini Mirza Uluğbey, tıp alimi İbn-i Sina ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü, en büyük hayalinin Emir Timur ile Babürşah konusunu işlemek olduğunu dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER