Elektrik kesintisinde SMS dönemi yakında başlıyor!

Elektrik kesintisi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, SMS döneminin başlayacağını müjdeledi. SMS ile bilgilendirileceksiniz.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Elektrik kesintisinde SMS dönemi yakında başlıyor!

Türkiye'nin güçlü altyapısı ile ülkemizin dört bir noktasında artık elektrik sorunu yaşanmıyor. Ancak bazen çalışmalardan ve kazalardan dolayı elektrikler gidebiliyor. Bu durumlarda yaşanan kesintiler için SMS döneminin yakında başlayacağı resmi olarak açıklandı.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) Olağan Genel Kurulu'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, planlı elektrik kesintileri için SMS dönemine geçileceğini açıkladı. Bakan Fatih Dönmez; elektrik kesintilerinin önceden vatandaşa SMS yolu ile bildirileceğini açıkladı.

Fatih Dönmez konuyla ilgili olarak; "Dağıtım şirketlerimiz planlı veya plansız kesintilerde, kesintinin etki alanındaki kullanıcıları SMS ile bilgilendirecek. Böylece vatandaşlarımız kesintinin saat kaçta başlayacağını ve nereleri etkileyeceğini önceden bilecek. Plan ve programını ona göre ayarlayacak. Böylece yaşanabilecek mağduriyetlerin de önünü almış olacağız." ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintisinde SMS dönemi yakında başlıyor! - Resim : 1

Uzaktan sayaç okuma oranımız tüketimin yüzde 48'ine ulaştığını da belirten bakan, teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmaya devam edeceklerinin de sinyallerini verdi. Şimdilik SMS ile elektrik kesintisini bildirme servisinin ne zaman faaliyete gireceği bilinmiyor. Tahminlere göre önümüzdeki aylarda bu servis resmi olarak kullanıma sunulacaktır.

Son olarak Fatih Dönmez'in, çağrı merkezi üzerinden yapılacak aboneliklerle ilgili çalışma yaptıklarını ve çağrı merkezinde müşterilerin ıslak imza olmadan kimlik teyidi ve sesli onayla bu işlem gerçekleştirebileceğini belirttiğinin altını çizelim.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER