Biden fırtına gibi başladı! İlk haftada 43 imza...

ABD'nin yeni lideri, ülkenin yakın tarihinde görevindeki ilk günlerinde en çok karara imza atan Başkan oldu. Biden'ın hedefinde Trump döneminin tartışmalı politikaları ve koronavirüs vardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Biden fırtına gibi başladı! İlk haftada 43 imza...

ABD'de 20 Ocak Çarşamba günü yemin ederek başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden, görevindeki ilk haftasında imzaladığı 43 resmi kararla "ülkenin yakın tarihinde görevindeki ilk günlerinde en çok karar imzalayan Başkan" olarak tarihe geçti.

Biden, ülkenin en tartışmalı başkanlarından Donald Trump'ın ardından 3 Kasım 2020'de yapılan seçimleri kazandı ve 20 Ocak Çarşamba günü düzenlenen yemin töreniyle ülkenin 46. başkanı olarak görevine başladı.

Seçim vaatlerinde "Trump'ın dağıttıklarını toplayacağız" mesajını veren Biden, görevindeki ilk haftasında Trump'ın politikalarını tersine çevirmek ve yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele de dahil toplam 43 karara imza atarak, "ülkede son dönemde görevdeki ilk haftasında en çok kararname imzalayan Başkan" oldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER