için kaldı

Kazada şehit olan asker toprağa verildi

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde askeri tırın kaza yapmasıyla şehit olan Uzman Çavuş Halit Altun'un cenazesinde göz yaşları sel oldu.

GASTE24 GASTE24
Kazada şehit olan asker toprağa verildi

Şehit Altun'un cenazesi, Hatay Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından Mardin Havalimanı'na, oradan da kara yoluyla Midyat ilçesine getirildi.

Şenköy Mahallesi Ulucami önünde düzenlenen törende, şehidin naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından dua edildi.

Törende, şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü, Arapça ağıt yaktı.

Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından aile mezarlığında defnedildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, şehidin babasına öptüğü Türk bayrağını ve fotoğrafını verdi.

Törene, şehidin yakınları, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER