ABD’nin BM elçisi Hatay’da konuştu: Bu kapı kapanmamalı

ABD’nin BM elçisi Thomas-Greenfield, Hatay’da BM Dünya Gıda Programı’nın (WFP) dağıtım merkezini ziyaret etti. Greenfield, Suriye’ye yardımların aktarıldığı Cilvegözü Sınır Kapısı’nın kapanmaması gerektiğini vurguladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD’nin BM elçisi Hatay’da konuştu: Bu kapı kapanmamalı

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Türkiye ziyareti kapsamında geldiği Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki WFP dağıtım merkezinde BM Suriye Krizi için Bölgesel İnsani Yardımlar Koordinatör Yardımcısı Mark Cutts ve insani yardım kurumlarının çalışanlarıyla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. DHA’nın haberine göre bölgedeki insani yardım çalışmalarıyla ilgili Greenfield’a bilgi veren Cutts, Suriye’nin Türkiye ve Irak sınırında bulunan mültecilerin yıllardır çadırlarda yaşadığını ve birçok insani ihtiyacını karşılayamadığını söyledi.

ABD’nin BM elçisi Hatay’da konuştu: Bu kapı kapanmamalı - Resim : 1

TÜRKİYE’YE ÖVGÜ

Cutts, BM koordinasyonunda 200’e yakın sivil toplum kuruluşunun insani yardım çalışmalarına katıldığını kaydederek, “15 bin Suriyeli insani yardım çalışmalarında görev alıyor ve kendi toplumlarına yardım ediyor” dedi. Suriye’de yapılan yardımların hâlâ istenen seviyede olmadığına vurgu yapan Cutts, koronavirüs salgını nedeniyle getirilen kısıtlayıcı önlemlerin insani yardım çalışmalarına etkisine de değindi. “Salgın nedeniyle kısıtlamalar uygulanırken Türk otoriteleri, 1 gün bile insani yardımı durdurmadı” diyen Cutts, “Kimse kısıtlama dönemlerinde risk almazken Türk otoriteleri yardımların kesilmesine müsaade etmedi” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER