Makine ihracatı 2 ayda 3 milyar doları geçti

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu "2020'nin ilk 2 ayında imza attığımız yüzde 5 ihracat artışının üzerine bu yıl ilave 7,4 puan daha koymayı başardık. Salgındaki ilk dalga sebebiyle geçen yıl yüzde 28 düşüş yaşadığımız ikinci çeyrek, bu yıl ihracatta sıçrama ayları olacak. Nisan ve mayıs aylarında yüzde 100'e varan artışlar yaşanacak" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Makine ihracatı 2 ayda 3 milyar doları geçti

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB), yılın ilk 2 ayında yapılan toplam makine ihracatının 3 milyar dolar olduğunu duyurdu.

MAİB'den yapılan açıklamaya göre, ihracatının yarıdan fazlasını AB'ye gerçekleştiren Türk makine sektörü, koronavirüs kısıtlamalarının ilk çeyrekte de devam ettiği birçok ülkede ihracatını artırdı.

İhracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 artan sektör, ilk 2 ay sonunda 3 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER