için kaldı

Rusya, Ukrayna'nın Rus diplomatını sınır dışı etme kararını protesto etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Rus diplomatını sınır dışı etme kararını protesto etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya, Ukrayna'nın Rus diplomatını sınır dışı etme kararını protesto etti

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın Kiev Büyükelçiliğindeki danışmanın "istenmeyen kişi" ilan edilmesine dair Ukrayna'dan nota alındığı belirtildi.

Ukrayna'nın Rus diplomatına yönelttiği suçlamaların "temelsiz" ve "asılsız" olduğu ifade edilen açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna tarafının dostça olmayan adımını protesto ediyor." ifadesine yer verildi.

Rusya'da Ukrayna'nın St. Petersburg Konsolosu Aleksandr Sosonyuk'un "gizli bilgiler temin ettiği" gerekçesiyle gözaltına alındığı ve ülkeyi terk etmesi istendiği anımsatılan açıklamada, "Kiev, Rus diplomatın istenmeyen kişi ilan edilmesine ilişkin notayı buna karşılık olarak vermeye çalıştı. Bu yaklaşım tamamen kabul edilemez." ifadeleri kullanıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER