için kaldı

Erdoğan'ın açıklaması sonrası dolarda tarihi rekor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'de katıldığı programda "Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart, faiz yükünü düşürmemiz lazım" ifadelerine yer verdi. Söz konusu değerlendirme sonrası dolar/TL tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniledi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Erdoğan'ın açıklaması sonrası dolarda tarihi rekor

TRT'de katıldığı yayında gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini, faiz yükünün düşürülmesinin şart olduğunu söyledi.

Erdoğan, konuya ilişkin, "Faizleri düşürmemiz şart. Temmuz ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanının bu değerlendirmeleri sonrası TL'de değer kaybı dikkat çekti. Dolar/TL tarihi zirvesini 8,80 ile yenilerken, Euro/TL 10,75 zirvesini gördü. Kur hızlı yükselişin ardından 8,65 seviyesinde, euro/TL 10,60 seviyesinde dengelendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER