‘Fabrikalara işçi arıyoruz’

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri’deki sanayicilerin siparişlerini yetiştirebilmesi, üretimi arttırabilmesi ve yeni pazarlar aramasının önündeki engellerden birinin de ihtiyaç duyulan işgücünün bulunamaması olduğunu belirtti. Başkan Nursaçan, fabrikalar için aranan elemanların bulunması, bulunamıyorsa da mutlaka yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Fabrikalara işçi arıyoruz’

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, eleman ilanları, aranan eleman ihtiyacı ve mesleki eğitim konularında önemli açıklamalarda bulundu. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin giriş yollarının kenarlarında, fabrikaların duvarlarında, servis araçlarının üzerinde pek çok fabrikanın eleman ilanlarının bulunduğunu dile getiren OSB Başkanı Nursaçan, “Hatta fabrika sahipleri gazetelere ya da OSB’deki billboardlara ücretini ödeyerek eleman ilanları veriyor. Siparişlerini yetiştirmek ve üretimlerini artırmak isteyen sanayiciler aradıkları elemanları bir an önce bulabilmek için iş arayanlara cazip gelebilecek ifadeler de kullanıyorlar. İlanlarda, ‘4 bin TL Maaş’, ‘yılda 2 ikramiye’, ‘sendikal yardımlar’ gibi ibareler de yer alıyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde vasıfsız eleman ilanları da bulunuyor ancak çoğunlukla kaynakçı, döşemeci, terzi, tornacı, boyacı gibi meslek gruplarında elemanlar aranıyor” dedi.

‘Fabrikalara işçi arıyoruz’ - Resim : 1

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan bir taraftan TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarına bir taraftan da sanayiciler tarafından verilen eleman ilanlarına dikkat çekerek, TÜİK tarafından en son açıklanan işsizlik verileri ve sanayiciler tarafından verilen eleman ilanları arasında bir ikilemin bulunduğunu vurguladı.

‘Fabrikalara işçi arıyoruz’ - Resim : 2

‘ÇÖZÜM MESLEKİ EĞİTİMDE’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER