Almanya’ya iltica iddialarına soruşturma: 4 personel görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikle Almanya’ya iltica edenlerle ilgili başlatılan soruşturmada 4 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya’ya iltica iddialarına soruşturma: 4 personel görevden uzaklaştırıldı

Bakanlık, belediyenin derneklerle çevre duyarlılığını geliştirme konulu ortak projeler yaparak, kamu görevlisi olmayan kişilerin hizmet pasaportu almalarını sağladığı, bu kapsamda yurtdışına gönderilenlerin bir kısmının yurda dönmediği iddiaları üzerine açıklama yaptı: “Bakanlığımızın 12 Mart 2021 tarihli onayı ile mülkiye müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır.

GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Sorumlulukları bulunduğu değerlendirilen ilgili Vali Yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü, Bakanlığımızca; 2 kamu görevlisi de valiliklerince olmak üzere; 4 personel görevden uzaklaştırılmıştır.” Açıklamada mahalli idarelerce yurtdışına görevlendirilen kamu personeli olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport düzenlenmesi uygulamasının geçici olarak durdurulduğu da belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER